Annons

Pettersson kan stanna i Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 13 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers har ännu inte gett upp hoppet om att få behålla Elias Pettersson, trots att många räknar med att han kommer att spela i NHL nästa säsong.

– Elias åker inte över till NHL för att se om han platsar. Han åker över för att leda en organisation, både på och utanför isen, som en av kanske två eller möjligen tre ”franchise players” (stjärnspelare NHL-klubbar bygger sina lag kring). Jag tror inte att någon av oss, allra minst Elias, vet vad det innebär och vad som krävs av en som person, säger sportchef Henrik Evertsson till Smålandsposten och fortsätter:

– Därför tror jag inte att det vore världens största skräll om han väljer att stanna kvar här, bli ett år äldre och få ytterligare ett år på sig att förbereda sig på vad som väntar. Han skulle vara SHL:s ”main guy” från dag ett, en lightversion av vad som senare väntar honom i Vancouver. Och det kanske inte vore så dumt att träna på det under ett år.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons