Annons

Planen för elitlagen på naturgräs

Publicerad 17 mars 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Om drygt två veckor är det seriepremiär för Öster i superettan. Laget har ännu inte fått träna på naturgräs, men nästa vecka är det dags. Förra veckans snö har ställt till problem.

– Vi jobbar stenhårt och vi vill inget hellre än att de ska ut och träna, säger Peter Bengtsson, platschef på kommunens arenaservice.

Annons

Från nästa vecka kan Öster och Växjö DFF göra sina första träningar på naturgräs. Det sker på I11-planen. Den 1 april hoppas man kunna ha de första träningarna på Värendsvallens a-plan.

– Vi hoppas att den ska hålla i fyra-fem veckor, säger Peter Bengtsson.

Efter de veckorna bör både Myresjöhus Arena och övriga naturgräsplaner vid Värendsvallen vara redo för spel. Kommunen har också redan nu planerat för hur man ska agera efter sommarens ponnytävlingar på Värendsvallen.

Direkt efter ponnyhoppningen första veckan i augusti kommer man att gräva upp och lägga nytt gräs på planen. Förhoppningen är att Värendsvallen sedan ska vara klart två–tre veckor efter Karl–Oskar cup.

Öster och Växjö DFF spelar träningsmatcher i helgen. Läs senaste nytt inför matcherna här och här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons