Annons

Planer på 250 nya bostäder

Publicerad 6 mars 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

I oktober nästa år flyttar Ica Supermarket i Teleborgs centrum till Framtidsvägen och nu öppnar fastighetsägaren M2 Gruppen för 250 nya lägenheter på Teleborg.

– Vi har givit Arkitektbolaget i uppdrag att rita en fastighet med bostäder, förskola, bibliotek och en slags familjerådscenter. Om vi river det befintliga huset kan det bli 250 hyresrätter. River vi inte, bygger vi på p-platsen. Då blir det i bästa fall 150 lägenheter säger Kenth Rossler, fastighetschef, till Smålandsposten.

Annons

Det kan alltså komma att bli 250 nya bostäder på området. Men enligt Kenth Rossler finns också en intressent som vill hyra Icas lokaler.

– Det är en etablerad hyresgäst som driver verksamhet i Växjö i dag, det är inte livsmedel. Verksamheten kräver inte så många p-platser. Om det går i hamn bygger vi om lokalen, säger Kenth Rossler till Smålandsposten. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons