Annons

Planer på ny flygplatsterminal i Växjö

Publicerad 25 augusti 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Allt fler väljer att flyga från Småland Airport i Växjö och flera destinationer har under det senaste året tillkommit. Nu rapporterar Smålandsposten att flygplatsterminalen kan komma att flyttas. I ett planprogram för Växjös västra verksamhetsområde lyfts tanken att flytta nuvarande flygplatsterminalen till andra sidan landningsbanan fram.

– Vi är en region som växer, fjärde snabbast i Sverige, och då kan det tänkas finnas ett behov att flytta terminalen längre fram. Då ligger terminalen egentligen på rätt sida av riksväg 30. Sedan är den nuvarande terminalen påbyggd så många gånger så att bygga en ny, modern och miljömässigt anpassad flygplatsterminal är enklare än att bygga om vår nuvarande, säger Ulf Axelsson, vd på Småland Airport, till Smålandsposten.

Planerna på en ny flygplatsterminal är än så länge i startgroparna. Men Ulf Axelsson berättar för tidningen att han har varit i kontakt med Linnéuniversitetet för att öppna upp för ett samarbete kring skissandet av en ny terminal.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons