Annons

Plus på kontot för Växjö Lakers

Publicerad 2 april 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

I år kommer Växjö Lakers att gå med plus, tack vare succén vid kvartsfinalen. De har gått från ett minus i kassan till ett plus.

– När vi lägger en budget räknar vi bara in grundseriesäsongen. Sedan har säsongen blivit lite speciell där vi av olika anledningar haft svårt att få ihop plus och minus. Vi har inte gjort någon felbudgetering med det är ett antal småsaker som gjort att vi inte hamnar på plus. Jag vill egentligen inte säga så mycket om vilket utfall det blir nu, men det blir ett plus, så mycket kan jag säga, kommenterar Michael Marchal till Smålandsposten.

Annons

Att plus och minus har varit svårt att få ihop beror på att SHL centralt inte fått in en del intäkter planerat. Det rör sig bland annat om reklamplatsen på arenornas mittcirklar har varit tomma. Det innebär cirka 2 miljoner i minskade intäkter per klubb. Det har också svajat mycket i Växjö Lakers under säsongen, med fyra värvningar som följd.

– Trots att det kommit en hel del bakslag när man trott att det pekat uppåt har vi fått igång det och tagit oss vidare, säger Michael Marchal.

Publiken har varit Växjö Lakers trogen även denna säsong, trots att flera var rädda för en nedgång efter förra årets SM-guld.

Michael Marchal är glad över den trogna publiken och tycker att det är viktigt att de kan erbjuda samma höga nivå tillpubliken hela tiden.

– Det har egentligen bara gått uppåt för Växjö Lakers och med både tur och skicklighet har vi nästan alltid genom tiderna lyckats studsa tillbaka när vi åkt på två raka förluster, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons