Annons

PM och Vänner vinner ytterligare pris

Publicerad 3 mars 2016
Per Bengtsson. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten.
Per Bengtsson. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten.

Under måndagens tillkännagivande från White Guide vann Växjörestaurangen PM och Vänner ytterligare ett pris.

Denna gång vann de kategorin "Årets Vinupplevelse" med motiveringen: "För att med en av Nordens absolut bästa vinkällare som främsta vapen bjuda på ett sommelieri och vinartisteri av världsklass med den dynamik och djup i dryckesurvalen som bara ett väl genomtänkt vinkoncept kan skapa".

Annons

Det är andra gången som PM och vänner vinner just den kategorin, år 2014 vann de också.

För att vinna krävs det att restaurangen under det gångna året har utmärkt sig genom ett ambitiöst arbete med vinet. Urvalet, hanteringen, mat- och vinmatchningen och förmågan att förmedla kunskapen om vinerna är också viktigt.

Per Bengtsson, krögare och ägare av restaurangen som nyligen fick en stjärna i Guide Michelin hälsar "Tack" från Ruben Sanz Ramiro, Johan Nilsson, Andreas Larsson och hela sommeliergänget.

De var även nominerade till "Årets Restaurang" men där vinnaren blev Fäviken Magasinet i Järpen.

rets Vinupplevelse – i samarbete med Champagne Bollinger

Med utmärkelsen Årets Vinupplevelse premieras en restaurang som under året utmärkt sig genom ett ambitiöst arbete med vin där urval, hantering, mat- och vinmatchning samt förmågan att förmedla kunskap alla är viktiga delar.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons