Annons

PM & Vänner återigen på topplista

Publicerad 23 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

För tredje året har vinmagasinet Livets Goda utsett Sverige bästa restaurang. Växjörestaurangen PM & Vänner, som nyligen tilldelades en Michelinstjärna, finns med på listan som nummer fem. Guiden bygger på 37 olika kriterier och varje restaurang besöks flera gånger.

– Vi lägger som alltid mycket stort fokus på gästens totala intryck av en restaurang. Det handlar om allt från välkomnandet och upplevelsen av själva krogmiljön, till personalens kunskap och serviceutförandet, dryckerna och hur väl de samspelar med maten och personalens förmåga att hjälpa gästen till en restaurangupplevelse utöver det vanliga, säger Livets Godas chefredaktör Anders Enquist i ett pressmeddelande.

Sveriges bästa restaurang enligt Livets Goda är Restaurant Frantzén i Stockholm. Den förre kökschefen på PM & Vänner, Johannes Persson, och hans nya restaurang Postgatan i Kalmar, finns också med på listan som nummer 22.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons