Annons

PM & Vänner kan bli årets restaurang

Publicerad 16 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

PM & Vänner är nominerade till Årets bästa restaurang av White guide. På galan måndagen den 7 mars som hålls på Kungliga Operan i Stockholm kommer vinnaren att tillkännagivas.

– Vad roligt. Det visste jag faktiskt inte, säger grundaren och ägaren Per Bengtsson när Vxonews ringer upp.

Annons

PM & Vänner har varit nominerade i klassen vid ett tidigare tillfälle. Det var under 2010 när man senare vann titeln Årets Matupplevelse.

– Det är extremt svårt att vinna den kategorin.

Varför tror du att ni är nominerade nu?

– Det känns som att vi har jobbat väldigt målmedvetet de senaste åren för att ta nästa steg. När vi fick möjligheten att koppla på hotellet till krogen har vi haft en större möjlighet att skapa större upplevelser. Det drar med sig mycket. Många internationella gäster kommer till hotellet och då känner man att man vill tagga upp, säger Per Bengtsson som också ser fler anledningar.

– Vi har fått behålla många duktiga medarbetare länge nu och det skapar en trygghet i teamet. Det är lite som ett idrottslag när man får arbetsro och verkligen kan fila på detaljer i stället för att köra in nya.

PM & Vänner kan vinna dubbelt på galan på Kungliga operan i början av mars. De har även nominerats i klassen Årets vinupplevelse. Den klassen vann de under 2011.

Charlotte Stjernkvist

Per Bengtsson, ägare av PM och Vänner. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Per Bengtsson, ägare av PM och Vänner. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Årets bästa restaurang

Nominerade

Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Esperanto, Stockholm

Restaurant Frantzén, Stockholm

Fäviken Magasinet, Järpen/Åre

Gastrologisk, Stockholm

Koka, Göteborg

Oaxen, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

PM & Vänner, Växjö.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons