Annons

Pojkar döms för människorov på taxichaufför

Publicerad 4 april 2016
Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten
Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten

Två pojkar i 15-årsåldern har dömts till sluten ungdomsvård i sex månader efter att de tillsammans med en yngre pojke fört bort en taxichaufför i Alvesta.

Efter att taxichauffören kört pojkarna till en adress i Alvesta höll de en kniv mot hans hals och puttade in honom i baksätet där han vaktades med kniv mot halsen. De körde till en plats utanför Alvesta innan chauffören lyftes ut ur bilen. Där tejpade killarna för hans mun, band hans armar och fötter och lyfte in honom i bilen igen.

Annons

De hotade mannen att döda han och hans familj om han inte lämnade ifrån sig koden till bankkortet, som de, tillsammans med bland annat hans telefon, stal. Efter ytterligare bilkörning lyftes taxichauffören ut ur bilen och dumpades i skogen.

Nu döms två av pojkarna för människorov, bedrägeri och stöld. De ska också betala skadestånd till taxichauffören och mannens taxibolag. Den tredje pojken var vid tidpunkten inte straffmyndig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons