Annons

Poledance på scenen - då lämnade Växjöpolitikern

Publicerad 18 mars 2016
Foto: Oliver Rosengren
Foto: Oliver Rosengren

Torsdag och fredag anordnar SKL, Sveriges kommuner och landsting, arbetsmarknads- och näringslivsdagar i Uppsala. I samband med torsdagens middag bjöds det på en show som bland annat innehöll poledance. Det fick Oliver Rosengren (M), gruppledare i Växjö, att reagera.

– Jag reagerade starkt och gick ur salen. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att man har en sådan här underhållning på en sådan här årlig arbetsmarknadskonferens. Det kändes malplacé och i ljuset av vad som diskuterats tidigare givet kommunalskandalen. Det kändes konstigt och inte bekvämt, säger han till SVT Nyheter.

Annons

Ansvarige arrangören Tor Hatlevoll är återfull efter arrangemanget.

– Många i publiken blev arga, och vi stoppade omedelbart showen. Jag och min kollega gick upp på scenen och bad om ursäkt och förklarade att det här inte var något som SKL står för, säger han till SVT Nyheter.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Hur tänkte <a href="https://twitter.com/S_K_L">@S_K_L</a> med den här middagsunderhållningen på Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna? <a href="https://t.co/RpWlqO4DyN">pic.twitter.com/RpWlqO4DyN</a></p>&mdash; Oliver Rosengren (@OliverRosengren) <a href="https://twitter.com/OliverRosengren/status/710576798514421761">March 17, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons