Annons

Polis skrek "arabjävel" - förnekar brott

Publicerad 24 november 2016
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I våras skrek en polis, som jobbat i yttre tjänst i Kronobergs län, "arabjävel" till en man som hade blivit frihetsberövad. Trots att det finns på inspelat förnekar den erfarna polisen brott, skriver Smålandsposten.

– Jag har inte sett förhöret utskrivet ännu utan fått det muntligen föredraget. Det finns anledning att fortsätta med förundersökningen och utreda vidare, säger chefsåklagare Jan Pernvi till Smålandsposten.

Annons

Det var i slutet av april som flera polispatruller larmades till ett bråk på ett asylboende i Emmaboda. En av de inblandade männen spelade in samtalet med polisen när han frihetsberövades. I ljudinspelningen hörs polisen bland annat säga "jag ska ge dig en omgång stryk, riktigt, passar dig för helvete" och "din jävla dåre, åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land".

Polismannen, som nu är misstänkt för misshandel, olaga hot och förolämpning, blev omedelbart omplacerad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons