Annons

Polis som skrek "arabjävel" lär åtalas

Publicerad 3 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Polismannen från Kronobergs län, som efter ett bråk på ett asylboende skrek "arabjävel", kommer med största sannolikhet att åtalas.

– De tre misstankarna, de ursprungliga misstankarna, kvarstår och ligger samlade i detta protokoll, säger chefsåklagare Jan Pernvi vid Särskilda åklagarkammaren i Malmö till Smålandsposten.

Annons

En av de tre misstankarna är misshandel, något polismannen bestämt nekar. Han medger dock att han skrikit arabjävel.

– De vill göra mig till rasist för att jag i stridens hetta råkade säga "arabjävel". Jag blev förbannad för att han inte lyssnade och om det sedan är förolämpning är en annan sak. Men det är väl inte annorlunda än när någon säger danskjävel eller svennejävel, säger polismannen i en intervju med Smålandsposten.

Angående den eventuella misshandeln säger polismannen följande:

– Men de ska inte försöka sätta dit mig för en misshandel som aldrig begåtts, jag är inte sådan att jag slår på människor. Jag kan bli förbannad men det uttrycker jag verbalt, säger polismannen till Smålandsposten.

Läs om åtalet här och intervjun med polismannen här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons