Annons

Polisanmälan efter böneutrop i Växjö

Växjö • Publicerad 1 mars 2018

Stiftelsen Växjö Muslimer vill ha böneutrop från moskén i Växjö på fredagar. Ansökan till polisen har väckt stor debatt bland Växjöbor. Under onsdagskvällen presenterade P4 Kronoberg nya uppgifter om att det redan har skett böneutrop i Växjö utan tillstånd.

År 2014 fick de tillstånd för enstaka tillfällen. De senaste åren, i samband med avslutningen av Ramadan, har det dock förekommit utrop i högtalare utan tillstånd från polisen. Imamen Ismail Abuhelal menar att de inte trodde att stiftelsen behövde söka ett nytt tillstånd eftersom de fick ett ja 2014. Men nu förbereder polisen en anmälan om brott mot ordningslagen.

Annons

– Det här är allvarligt när en organisation begår ett brott.  Det kan handla om att det blir böter eftersom Växjö Islamiska förening inte sökt tillstånd, säger Ola Severinsson, närpolischef vid Kronobergspolisen, till P4 Kronoberg.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons