Annons

Polisanmälan efter vägkaoset

Publicerad 6 oktober 2016
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Både en taxiförare och en linjebuss med många skolungdomar har de senaste dagarna varit nära att krocka med fordon på riksväg 23, norr om Växjö. Det är ett pågående asfalteringsarbetet som har gjort att fordon från två håll kunnat homm in på ett enfiligt körfält. Nu har taxichauffören Jan Rundqvist valt att polisanmäla bristande säkerhet, skriver Smålandsposten.

– Jag kände mig tvingad att polisanmäla efter de olyckstillbud som inträffat under tiden som vägarbetet pågått. Sådant ska inte få tillåtas. Det är bara tur att ingen kommit till skada. Det får ju inte släppas trafik i en riktning om man inte är helt säker på att det inte kommer någon från motsatt håll. Det är grov oaktsamhet att utsätta människor för livsfara, säger Jan Rundqvist till Smålandsposten.

Annons

Läs mer:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons