Annons

Polischefen för region syd avgår

Publicerad 9 januari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Efter massiv kritik från polisen avgår nu Annika Stenberg som polischef för region syd. Beskedet kom efter att Annika Stenberg suttit i samtal med rikspolischefen Dan Eliasson och gäller med omedelbar verkan, skriver Sydsvenskan.

– Annika Stenberg har, efter samtal med mig, nu valt att lämna över arbetet i regionen till en ny kraft att fortsätta utvecklingsarbetet för att komma åt den grova gängbrottsligheten, vända utredningsresultatet och öka tryggheten. Det kommer att vara ett fortsatt utmanade uppdrag och jag kommer följa arbetet noggrant, säger rikspolischefen Dan Eliasson, enligt polisens pressmeddelande.

Annons

Polisen skriver också att Klas Friberg träder in som ny tillförordnad regionpolischef i region Syd samtidigt som rekryteringen av en ny regionpolischef inleds.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons