Annons

Polisen avslöjade stor liga

Publicerad 7 februari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Två män kommer inom kort åtalas för grovt häleri och förberedelse till grov stöld. Männen, 36 och 40 år gamla, misstänks ha varit frontfigurer i en stor liga. Ligan ska ha haft en lista över ett 70-tal exklusiva bilar i Sverige med registreringsnummer och notering om eventuella inbrottslarm. 20 av dessa bilar ska finnas i Växjö. Ligan ska ha specialiserat sig på att stjäla bilar och sedan snabba föra ut dessa ur Sverige.

– Vi har även hittat en mängd föremål som används för att stjäla bilar. Det handlar om att kunna omprogrammera nycklar och byta ut tändningslås. Med hänsyn till mängden material och information som samlats ihop är det en välorganiserad brottslig verksamhet, säger åklagare Tommy Sköld till Smålandsposten.

Annons

Kronobergspolisens godsspanare ska ha nystat upp ligan och vid ett till slag hittades en BMW värd minst 850 000 kronor, en minibuss och en båt. Ligan ska ha haft sin bas mellan Alvesta och Vislanda. Det var där, i en lastbil, som lyxbilen var gömd.

Männen misstänks för flera brott. De ska även ha fastnat på en övervakningskamera i samband med ett stöldförsök. Se klippet och läs mer om brotten här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons