Annons

Polisen kontrollerar lastbilar i Växjö city

Under de senaste dagarna har polisen kontrollerat lastbilar i Växjö city. I flera har man hittat nyckeln i låset samtidigt som chauffören befunnit sig på en annan plats.
Publicerad 27 juli 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Att lämna en nyckel i ett fordon utan uppsikt är ett brott som kan ge böter på 2 000 kronor. Växjöpolisens kontroller just nu är dock främst till för att informera om lagen. Anledningen till att frågan hamnat i fokus är förstås terrordådet i Stockholm tidigare i år.

– Om man ska förhindra att liknande saker händer måste vi göra vad vi kan för att förhindra tillgång till lastbilar, säger kommunpolisen Scott Goodwin.

Annons

Han gjorde själv en snabb kontroll för ett par veckor sedan och upptäckte då en lastbil med nyckel och utan förare. De två senaste dagarna har poliser gjort nya kontroller i centrala Växjö och de har hittat två lastbilar med nyckeln i tändningslåset.

Lagen gäller samtliga fordon. Du kan alltså få böter om du lämnar nyckeln i låset på en bensinmack när du ska gå in och betala.

– Vi vill inte skriva böter, men vi kommer till en punkt när vi måste göra det för att folk verkligen ska fatta, säger Scott Goodwin.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons