Annons

Polisen kräver skyddsvakter på flygplatsen

Publicerad 16 mars 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Polisen vill ha skyddsvakter på Småland Airport och har vänt sig till länsstyrelsen i Kronobergs län för att driva fråga.

"Det är viktigt att samtliga ansvariga för Småland Airport tar frågan om säkerheten på flygplatsen på allvar. Polismyndigheten vill se att skyddsvakter är på plats för bevakningen av skyddsobjektet redan inför första flighten den 23 mars", står det i skrivelsen som Smålandsposten tagit del av.

Annons

Flighten polisen syftar på är premiärturen till Tuzla i Bosnien Hercegovina. Flygplatsledningen tror däremot inte att extra säkerhet är nödvändigt.

– Vi ser inget behov. Vi har varit i kontakt med både Malmö Airport och Skavsta som har flighter till de här platserna och de ser inte något förhöjt hot eller behov. Transportstyrelsens säkerhetsavdelning är av samma uppfattning, så jag vet inte vad polisen menar, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport, till Smålandsposten. Läs mer om det här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons