Annons

Polisen om bränderna i Växjö

Publicerad 16 januari 2018

Under natten till måndagen utbröt två bränder på Teleborg i Växjö. Först började det brinna på Stallbackens förskola och sedan på en byggarbetsplats några hundra meter därifrån. Polisen menar att det är sannolikt samma gärningsperson.

– Vi har säkrat vissa spår som leder till en gärningsman. Men vi efterfrågar fortfarande information från allmänheten för att vi ska kunna gå vidare i ärendet. Det är mycket ovanligt att olika gärningsmän ligger bakom bränderna. Att två grupperingar inom samma område och tidpunkt ligger bakom bränderna är inte sannolikt, säger Markus Gustafsson, utredare på Växjöpolisen, till SVT Småland.

Annons

En mörkfärgad bil ska ha synts köra iväg från förskola, strax innan branden upptäcktes. Polisen rubricerar både ärendena som mordbränder.

Foto: Carl Carlert
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons