Annons

Polisen om supporterbråket

Publicerad 11 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Det blev stökigt i centrum och på Myresjöhus Arena i samband med lördagens seriefinal i division 1 södra. Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, sammanfattar dagen.

– Det blev en anmälan om misshandel och två stycken omhändertagna för störande av den allmänna ordningen.

Annons

Var det oväntat med bråk?

– Nej, vi var faktiskt mentalt förbredda på detta och vi hade faktiskt kallat in lite extra folk. Bland annat hade vi stöttning av polisrytteriet från Malmö. Vi var beredda på att det här kunde hända.

Det började nere i centrum med bråk mellan supportrar?

– Där rök man ihop. Landskronas supportrar gick på Storgatan och träffade på Östersupportrar som satt och drack öl på ett ställe. Det blev lite tjabb och tjafs och lite handgemäng. Det var där misshandeln inträffade.

Hade ni information som hade kunnat göra att konfrontationen inte behövde ske?

– Nej, jag kan faktiskt inte svara på hur det var tänkt där, om man hade koll på Östersupportrarna som satt där. Det kan jag inte svara på.

Det blev ännu mer stök på arenan. Vad hände där?

– Det började med att några Östersupportrar gav sig iväg till deras klack och tar en flagga och tar bort till sin sida. Sen går folk från Landskrona dit för att ta tillbaka flaggan. Där är det på väg att bli handgemäng, men det hinner man styra av.

Varför stoppades inte supportrarna från att gå till den andra klacken?

– Det kan jag inte svara på heller. Jag var inte på plats och vet inte hur poliserna hade delat upp sig och hur man har jobbat där ute.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons