Annons

Polisen: SOS-operatörerna tog inte larmet på allvar

Publicerad 12 april 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Polismyndigheten tycker att två larmoperatörer på SOS Alarm bör få löneavdrag. Bakgrunden är att de inte tagit ett larmsamtal på allvar, rapporterar Smålandsposten.

Det var på annandag jul förra året som två personer knivskars i Lammhult. En person dömdes nyligen till tio års fängelse för försök till mord.

Annons

Under polisutredningen visade det sig att några som ringt och larmat SOS Alarm i Kalmar inte kände att de togs på allvar. De två operatörerna anmäldes för tjänstefel, men åklagaren lade ner fallet, enligt Smålandsposten.

Nu har en arbetsrättslig utredning visat att operatörerna brustit i sina skyldigheter. Bland annat har de missat att skriva in att det fanns vapen inblandat i sin händelserapport.

Först 38 minuter efter det första samtalet skickades den första polisen till platsen. Nu vill utredarna på polisen i region syd att löneavdrag utdöms. Polisens personalansvarsnämnd tar beslut i frågan.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons