Annons

Polisen varnar för bedrägeri

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I går rapporterades det att en 80-årig kvinna lurades av två pojkar som sedan länsade hennes bankkonto på över 50 000 kronor. Hon köpte en ask geléhallon av barnen, som sträckte fram en kortläsare för att kvinnan skulle betala med kort.

Nu går Polisen i Växjö/Alvesta ut på sin facebooksida och varnar för att betala med bankkort till privatpersoner som gör besök i hemmet eller på stan. Kortläsaren som barnen använde sig av var en så kallad skimmer som scannade kortets magnetremsa och läste in kvinnans kod.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpolisenivaxjo.alvesta%2Fposts%2F1391388594220287%3A0&width=500" width="500" height="566" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons