Annons

Polisen varnar för falska tabletter

Sverige • Publicerad 5 maj 2018
Foto: Polisen

Polisen har gått ut med en varning för falska tabletter. Sedan tidigare har polisen varnat för falska tabletter som innehållit fentanyl och nu gäller varningen ett ytterligare förfalskat läkemedel som istället för oxykodon har visat sig innehålla metoxiacetylfentanyl.

Läkemedlet har sålts förpackat i tablettkartor under namnet Hexapharm Oxycodone 80 mg och tabletterna har varit märkta OC 80. Försäljningen kan förekomma på både internet och på gatan. Enligt polisen är metoxiacetylfentanyl en extremt potent substans som orsakat flera dödsfall i Sverige.

Annons

– Att köpa tabletter på nätet eller på gatan kan medföra stora faror. Även risken för att man får förfalskningar är mycket stor. Förfalskningarna kan vara mycket välgjorda och man förfalskar inte bara själva tabletten utan det förekommer att man även förfalskar blister och förpackning, säger Stewe Alm vid polisens nationella operativa avdelning i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons