Annons

Polisens facit i Arabysatsningen

Publicerad 8 april 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Polisen har under en månad satsat extra resurser i Araby i Växjö. Under den första tiden har man jobbat mycket med ingripanden mot olika brott som man har fått kännedom om. Men satsningen handlar också om brottsförebyggande verksamhet.

– Den brottsförebyggande verksamheten är en viktig del av Arabysatsningen och det är många olika samarbetspartners som vi jobbar tillsammans med, säger polisens Tomas Hermander till polisens Facebooksida.

Annons

Under den första månaden har...

...26 personer frihetsberövats för brott. Fem av dem har anhållits. En har häktats misstänkt för rån.

...20 misstankar om narkotikabrott eget bruk rapporterats. Nio brott om innehav av narkotika. Sex brott om överlåtelse av narkotika.

...17 husrannsakningar genomförts.

...tolv beslag av narkotika, kraftiga smällare, misstänkt stöldgods genomförts.

...beslag gjorts av cirka 650 gram cannabis och en mindre mängd heroin och ecstacy.

Läs polisens inlägg på Facebook här:

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/polisenivaxjo.alvesta/posts/1357560847603062" data-width="500"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/polisenivaxjo.alvesta/posts/1357560847603062"><p>M&#xc5;NGA &#xc5;TG&#xc4;RDER GENOMF&#xd6;RDA I ARABYSATSNINGENPolisens s&#xe4;rskilda satsning i Arabyomr&#xe5;det i V&#xe4;xj&#xf6; har nu p&#xe5;g&#xe5;tt i en m&#xe5;...</p>Publicerat av <a href="https://www.facebook.com/polisenivaxjo.alvesta/">Polisen Växjö, Alvesta</a>&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/polisenivaxjo.alvesta/posts/1357560847603062">den 8 april 2016</a></blockquote></div></div>

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons