Annons

Polisens förslag efter dödsolyckan

Publicerad 13 september 2017
Foto: Carl Carlert

På två dagar har två uppmärksammade trafikolyckor vid övergångsställen inträffat i Växjö, varav en med dödlig utgång. En man i permobil blev i måndags påkörd vid Nydalarondellen och under tisdagskvällen avled han av sina skador. Nu föreslår trafikpolisen Lars Bertil Mårtensson kameraövervakning vid övergångsställen.

– Man skulle kunna skära ner på antalet obevakade cykelöverfarter och sätta upp kameror så man ser vad som händer. Allt i trafiken, oavsett vägkorsning eller övergångsställe, bygger på ett samspel. Vad man glömt att tala om för fotgängare och cyklister är att de har ett jättestort ansvar innan de ger sig ut på övergångsstället. De har en skyldighet att bedöma avstånd och hastighet på det fordonet som närmar sig innan de ger sig ut överhuvudtaget, säger han till SVT Nyheter Småland.

Enligt Lars Bertil Mårtensson är ansvarsfrågan vid olyckor på övergångsställen ofta svåra att utreda. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons