Annons

Poliser attackerades med sten - igen

Publicerad 29 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I fredags attackerades en polispatrull av stenkastande ungdomar på Höstvägen i Växjö. Under lördagskvällen inträffade det igen.

Det var när poliserna stod och kollade på en fotbollsmatch på Arabyområdet när ett gäng kom fram och började kasta sten mot dem. Vid förra händelsen ska endast polisbussen ha blivit attackerad men denna gången riktades kasten direkt mot poliserna.

Annons

– Det är olyckligt att man inte respekterar polisen när de arbetar i området. Tyvärr är det så det ser ut. Man sprang inte efter på grund av personalläget. De som kastade sten var många, hur många kan jag inte säga, säger Henrik Johansson, inre befäl vid Kronobergspolisen till Smålandsposten.

En anmälan om försök till våld mot tjänsteman ska upprättas, men inte heller denna gång kunde några gärningsmän identifieras.

Samma kväll ska även en bil, tillhörande ett vaktbolag ha vandaliserats då någon eller några skar sönder däcken på den, skriver SR Kronoberg.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons