Annons

”Hyggliga” poliser kommer åtalas

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Stefan Nilsson, Smålandsposten
Foto: Stefan Nilsson, Smålandsposten

En 19-årig man somnade bakom ratten på väg hem till Stockholm efter att ha besökt Emmabodafestivalen i somras. Bilen hamnade i diket på riksväg 31 utanför Lenhovda, blev totalkvaddad och räddningstjänsten fick skära loss taket. I bilen färdades hans dåvarande flickvän som skadade ryggen på flera ställen samt tre kompisar.

När polisen kom till platsen tyckte de synd om föraren och förelog att han skulle säga att han tappade kontrollen över bilen när han väjde för en räv. 19-åringen skulle inte bara slippa straff, poliserna skulle också kunna lägga ner ärendet samma dag.

Annons

Eftersom 19-åringen var i chock när poliserna sa detta till honom gick han med på historien. Det dröjde inte länge förens 19-åringen fick skuldkänslor och berättade allt för sin flickvän, vars pappa larmade om den fabulerade polisrapporten, skriver Smålandsposten.

19-åringen dömdes av Växjö tingsrätt till 30 dagsböter för vårdslöshet i trafik, vilket i hans fall blir en summa på 3 900 kronor.

Vad det gäller poliserna så ska de åtalas efter att de enligt chefsåklagare Mats Ericsson vid den särskilda åklagarkammaren i Malmö har varit "lite för hyggliga".

– Deras jobb är ju inte att vara hyggliga i ett sådant läge, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons