Annons

Polisjakt efter inbrottstjuv

Publicerad 26 april 2016
Foto: Johan Christensen

Tre män har under tisdagskvällen gripits misstänkta för inbrottet på byggarbetsplatsen på Per Lagerkvistskolan i Växjö, skriver Smålandsposten. Verktyg och maskiner för hundratusentals kronor stals i samband med inbrottet.

Männen greps vid en fastighet utanför Lönashult i Alvesta kommun men polisen är på jakt efter en fjärde man, som ska ha lämnat springades när polisen kom fram till platsen.

Annons

– Just nu jagar vi en fjärde man. Han la benen på ryggen när kollegerna dök upp, sa Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen klockan 21 på tisdagskvällen till Smålandsposten.

Polis, hundpatruller och helikopter deltar i letandet efter mannen. Bland annat ska en större skåpbil ha tagits i beslag och föremål som polisen har hittat i bilen och fastigheten misstänks komma från inbrottet på byggarbetsplatsen.

Vid 03-tiden på onsdagen hade polisen ännu inte gripit den fjärde mannen. Övriga tre anhölls.

– Vi har kunnat härleda en del av godset till den stölden i söndags, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Henrik Johansson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons