Annons

Polisstudenter i Centrumskolans klassrum

Publicerad 1 juni 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Elever på Centrumskolan och ett 20-tal poliser från Växjös polisutbildning har synts tillsammans på såväl lektioner och raster under våren.

Anledningen är ett fadderprojekt som ska leda eleverna till en bättre inställning mot poliserna samt att de inte bara ska få träffa dem när något dåligt har hänt.

Annons

– Att visa att polisen vill väl och finns till för alla människor i samhället, att man ska känna sig trygg med polisen. Det här är förstås ett långsiktigt projekt och resultaten lär ses på längre sikt. Vi har varit ute i klassrummen och pratat om polisen, barnen har fått ställa mycket frågor och det märks att de i början var nyfikna och undrande, säger Mirza Mulic, ansvarig för fadderprojektet till Smålandsposten.

Enligt Anette Östman Ottosson, polis i den särskilda Arabysatsningen är det viktigt att tidigt börja arbeta med ungdomarnas attityd mot poliserna och Henrik Elfving, rektor på Centrumskolan berättar även att de flesta av barnen har en positiv bild av männen i de blå uniformerna.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons