Annons

Politiker hade pistol på möte

Publicerad 22 mars 2017
Foto: DANIEL SVENSSON, BAROMETERN
Foto: DANIEL SVENSSON, BAROMETERN

En kommun- och regionpolitiker i Tingsryd, som tillhör Sverigedemokraterna, hade pistol med sig på ett intern möte med partiet i Tingsryds kommunhus. Smålandsposten rapporterar att han vid flera tillfällen ha tagit upp pistolen och viftat med den.

Enligt riksombudsmannen för Sverigedemokraterna Syd, Anders Ohlin, blev mannen i slutet av februari uppmanad att lämna alla sina politiska uppdrag och partiet. Han har i dagsläget inte valt att göra det. Politikern är aktiv i en pistolskytteklubb och har licens och tillgång till en pistol.

Annons

– Du menar ett icke komplett vapen, efter att jag blev tillfrågad om det? Man får inte transportera ett vapen komplett, det står i vapenlagen, säger han till Smålandsposten och fortsätter med kritik mot riksombudsmannen:

– Han har agerat på egen hand när han bett mig att lämna partiet. Enligt mig är detta bara en smutskastningskampanj mot mig, där folk använder alla medel och skiter i vad som egentligen har hänt.

Händelsen ska ha väckt stor uppmärksamhet inom partiet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons