Annons

Politiker lämnar - anklagar partiet för diskriminering

Växjö • Publicerad 5 mars 2018
Foto: Daniel Svensson

Vänsterpartisten Fanny Battistutta lämnar partiet. Regionpolitikern anklagar Vänsterpartiet för att diskriminera personer med utländsk bakgrund.

– Personer med invandrarbakgrund har nästan bara fått ersättarplatser medan svenskfödda, även om de har varit nya och inte har haft någon politisk erfarenhet, har fått ordinarie uppdrag och de fina platserna, säger Fanny Battistutta, som är vice ordförande i trafiknämnden och ersättare i regionfullmäktige, till Smålandsposten.

Annons

När Vänsterpartiet i helgen antog valsedeln till höstens val var hon föreslagen till plats 28, en plats som hon såg som en petning. Enligt Eva-Britt Svensson, som toppar regionlistan för Vänsterpartiet, fick Battistutta inget högt förtroende i det interna provvalet och föreslogs därför inte högre på valsedeln, skriver Smålandsposten.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons