Annons

Politiker möter kritik mot markförtur

Publicerad 11 februari 2017
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

Kommunstyrelsens arbetsutskott funderar på att sälja stora delar av Växjö busstation till Kärnhem. Det skulle innebära att kommunen går ifrån grundprincipen att sälja till vinnaren av en markanvisningstävling, något Per Schöldberg (C) och Gunnar Storbjörk (S) inte tycker är konstigt alls.

– Det är skillnad om det bara hade varit kommunal mark som vi hade ägt och helt plötsligt sagt till ett företag att de kan bygga. Då kan jag förstå kritiken, men så upplever jag inte att det är i det här fallet, säger Per Schöldberg (C) till Smålandsposten.

Annons

Per Schöldberg hänvisar då till ett samarbetsavtal med Kärnhem där tanken var att företaget skulle få bygga på marken.

– Det har ju funnits ett avtal med dem sedan tidigare som normalt sett hade förlängts. Det förlängdes inte för att vi inte ville binda upp oss när vi tittade på den totala utvecklingen av den norra sidan av järnvägen. Jag tycker att man kan betrakta det här som att man närmast gör en förlängning av det avtal som redan fanns, säger Gunnar Storbjörk (S) till Smålandsposten. Läs mer om det här.

LÄS MER

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons