Annons

Politikerna övertygade: Dubbelspåret blir av

Publicerad 7 mars 2017
Foto: PER JODENIUS, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER JODENIUS, SMÅLANDSPOSTEN

Förra veckan rapporterade VXOnews att Region Kronoberg tillsammans med Växjö och Alvesta kommun kräver att Trafikverket bygger dubbelspår mellan Växjö och Alvesta. Flera politiker som Smålandsposten har pratat med är övertygade om att Trafikverket kommer prioritera bygget och att det kommer införas i den nationella infrastruktursplanen för perioden 2018-2029.

– Vi har en väldigt god chans och det är inte något jag säger bara för att jag hoppas på det, jag känner mig ganska säker. Trafikverket är fullt medvetna om de stora kapacitetsbristerna på sträckningen, säger Robert Olesen (S), vice ordförande i regionstyrelsen, till Smålandsposten och får medhåll från kommunstyrelsens ordförande i Alvesta, Per Ribacke (S).

Annons

– Ja, jag tror att Trafikverket kommer att prioritera sträckan. Och det är väldigt viktigt att det blir så, då det för Alvestas utvecklings skull är en de största satsningarna som kan genomföras. Det handlar om att utöka pendlingsmöjligheterna och att främja arbets- som bostadsmarknaden. Och inte bara för att ta sig till och från Växjö, vi är en järnvägsknut mot en hel mängd områden och vill vi fortsätta vara det kan vi inte bli kvar med ett enkelspår, säger han.

LÄS MER

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons