Annons

Populär festlokal har stängt

Publicerad 3 november 2017
Foto: Smålandsposten

Den populära festlokalen Borgstugan på slottsruinen i Växjö är stängd på obestämd tid. Taket räcker inte till och regnvattnet forsar in i festlokalen. Problemen är så pass stora att planerade evenemang som bröllopsfester och kräftskivor fått ställas in. Men på grund av byråkratiska skäl är restaureringen satt på paus, skriver Smålandsposten.

– Nu är det igenbommat, stängt och låst. Det går inte använda lokalen som den är nu. Det regnar helt enkelt in. Bestman blev blöt på hela ryggen när han satt och åt på det sista bröllopet, berättar Maria Lönnborg, chef för konferensdelen på Kulturparken Småland, till Smålandsposten.

Annons

Det är Statens fastighetsverk som äger slottsruinen. De har nyligen fått loss omkring 300 000 kronor för restaurering av taket men dessa pengar måste användas under 2017, för att pengarna inte ska brinna inne. Men Länsstyrelsen Kronoberg har för lång handläggningstid för tillstånd och projektet har därför parkerats.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons