Annons
Nöje

Populär hundkaravan i Växjö

Tassar och fötter i en väldig massa möter Växjöborna när Linn Hohner anordnar sina populära koppelpromenader i centrum och runt Växjösjön. Mellan 20 och 100 hundar med respektive ägare går regelbundet tillsammans.
– Det blir en trevlig gemenskap och ger social träning för hunden.
Publicerad 4 november 2017
Foto: David Färdigh

Det var i samband med Earth Week för 2,5 år sedan som hundälskaren Linn Hohner fick en förfrågan från Växjö kommun att anordna en gemensam koppelpromenad i samband med evenemanget.

Uppslutningen blev över all förväntan och Linn bestämde sig för att i egen regi regelbundet fortsätta att arrangera promenaden.

Annons

– Vi har inga bestämda dagar men i snitt blir det en gång varannan vecka. Antalet deltagare brukar variera mellan 20 och upp mot 100. Promenaden är avgiftsfri och det behövs ingen föranmälan.

Linn brukar ha olika teman och när Magazinet besöker koppelpromenaden så hedras de hundar som gått bort. Deltagarna tänder minnesljus och håller en tyst minut innan promenaden.

– Jag miste nyligen en av mina hundar, Tex. Jag ville hedra honom och vet att många håller sina hundar levande i minnet. Det är en hyllning till våra fyrbenta själsfränder. Dessutom passade det bra tidsmässigt nu när det är Alla helgon-tider, berättar Linn.

Efter den tysta minuten påbörjas promenaden, som denna gång blir runt Växjösjön.

– Ibland går vi även en runda i Växjö centrum och brukar då avsluta med fika.

Tre av deltagarna i koppelpromenaden är Linda Wigren, Greger Svärd och Jenny Johansson De betonar gemenskapen och den sociala biten.

– Man träffar nya vänner och det är även roligt för hundarna.

Vad får ni för reaktioner när ni kommer i samlad trupp på stan?

– Det är många som blir förvånade och som tar fram sina mobiltelefoner för att filma. Så visst väcker det uppmärksamhet!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons