Annons

Populär smitväg stängs av

Publicerad 5 december 2016
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Lisa Blidnert, Smålandsposten
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Lisa Blidnert, Smålandsposten

Bron vid Sundet i Bokhultet håller just nu på att repareras för en halv miljon kronor. Fram till årsskiftet är bron därför avstängd, vilket betyder att tusentals trafikanter måste välja en annan väg, skriver Smålandsposten.

– Bron är felbyggd från början, den sviktar onödigt mycket eftersom reglarna har lagts på fel håll. Det är inget som påverkar säkerheten men det översta brädlagret har slitits ut och måste bytas, säger Fredrik Ivarsson, avdelningschef på tekniska förvaltningen, till Smålandsposten.

Annons

Vägen är vältrafikerad eftersom det är en smitväg för dem som kommer från riksväg 23. En mätning från månadsskiftet augusti/september visar att antalet fordon som passerar bron varje dag är 2 244 och i snitt höll trafikanterna 44 kilometer i timmen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons