Annons

Positivt resultat för Östers IF

Växjö • Publicerad 7 mars 2018
Foto: Nadia Hagberg

Östers IF har säkrat elitlicensen. Inför årsmötet den 19 mars kommer ett positivt ekonomiskt besked.– Det blir ett plusresultat på 4,7 miljoner kronor. Eftersom vi gick in i verksamhetsåret med ett minus på 4,5 miljoner har vi nu ett positivt eget kapital på 200 000 kronor. Därmed är elitlicensen säkrad. Vi är stolta över vårt resultat i ett utsatt läge för många klubbar, säger Jonas Karlsson, ordförande i Östers IF, till Smålandsposten.

Bland faktorerna bakom plusresultatet finns ökade SEF-ersättningar, som tv-pengar, ökad företagsförsäljning, ökade publikintäkter samt spelarförsäljningar, skriver Smålandsposten.

Annons

Samtidigt tvingas Öster göra ekonomiska överväganden och använda resurserna på bästa sätt. Det innebär också att Matias Concha tvingas lämna rollen som sportchef.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons