Annons

Premiär för fars i Växjö

I en helt nyskriven fars vill skådespelaren och författaren Joel Mauricio utmana heteronormer och få publiken att skratta. ”Kaos i kalsippen” har sin premiär under Växjö Pride och beskrivs som en generös och queer express-föreställning dit alla är välkomna.
Publicerad 12 maj 2017
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten

Joel Mauricio är skådespelare och musikalartist som bland annat jobbat för Uppsala stadsteater och nyligen medverkat i föreställningen ”Forever alone” på Regionteatern i Växjö. Under Prideveckans fredag gör hans fars ”Kaos i kalsippen” debut med skådespelare från Regionteatern och Unga Klara.

– Jag skulle kalla den för en liten blinkning åt teatern, jag älskar teater som forum men samtidigt kan det vara en uråldrig institution. Alla karaktärer är själva HBTQ-personer i olika åldrar, säger Joel Mauricio om föreställningen som spelas den 12 maj.

Annons

Farsen handlar om en regissör som bara vill ligga med alla, skådespelare som blir förälskade, ett dödsfall samt en lesbisk filmstjärna som kanske har filmat med Meryl Streep.

– Jag tror det är viktigt att tillåta oss själva att beskriva våra liv, alla som ryms under paraplybegreppet HBTQ är väldigt olika och har olika erfarenheter. Ibland känns det som att det finns ett krav på oss att vara väldigt utåt och politiska, absolut måste vi belysa allas lika rättigheter men man kan inte begära att alla aktivt ska föra kampen. Vi får inte glömma att det är ett privilegium att leva öppet.

Att belysa svåra frågor med komik tror han själv är viktigt.

– Humor är ett viktigt verktyg och jag hoppas att alla som besöker föreställningen kan skratta tillsammans.

Anna-Stina Stenbäck

Foto: Fernando Molin
Foto: Fernando Molin
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons