Annons

Premiär för Pokéwalk

Publicerad 9 augusti 2016
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson

Idag bjöd Funkibator i Växjö in såväl medlemmar som andra att tillsammans ge sig ut på Pokémonjakt. Pokéwalken är en del i ett större projekt att med hjälp av just digital teknik få fler personer med funktionsnedsättning att röra på sig och träffa människor.

– För till exempel barn och ungdomar inom autismspektrumet så kan det vara ovant eller rentav obehagligt att komma ut och träffa folk. Men om vi sätter det i kontexten att vi ska spela Pokémon Go så blir det genast bekvämare. Detta kan vara första steget in i samhället för vissa, säger Jesper Petersson, projektledare på Funkibator.

Annons

Under dagens Pokéwalk deltog ett tjugotal, både barn och äldre. Även de två följande tisdagarna kommer Pokéwalks att hållas med start klockan 16. Därefter kommer andra digitala medel användas för att fortsätta hjälpa folk att träffas och röra på sig. Projektet löper över tre år.

– Projektet är intressant just för att det inte gjorts med den här digitala inriktningen förut, och därför har vi fått lägga grunden själva. Sedan får vi utvärdera och se om det kan bli en ny standard inom exempelvis vården, säger Jesper Petersson.

Den som är sugen på nästa Pokéwalk hittar mer info på Funkibators hemsida!

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons