Premiärskytten gillar konkurrensen

Publicerad 22 april 2016

Sofia Johansson hade bara varit på planen i tio minuter när hon nickade in Växjö DFF:s första mål för säsongen. Det betydde 1–1 och en poäng i premiärmatchen mot Hovås/Billdal. Att Bössan nätar med huvudet hör inte till vanligheterna.

– Det händer inte så ofta. Jag var ganska ren där faktiskt. Anna (Anvegård) lyckades träffa huvudet perfekt. Det var skönt att vi fick in den. Jag tyckte vi kunde ha fått in en till. Vi hade många chanser i andra halvlek och skulle egentligen ha vunnit matchen, men det var skönt att det inte blev en nolla, säger anfallaren.

Sofia Johansson var en av många som debuterade i elitettan i matchen mot Hovås/Billdal. Samtidigt saknades ett gäng spelare och med tanke på det var en poäng mot topptippade Hovås/Billdal en klart bra start. Konkurrensen är stenhård i truppen, framför allt bland anfallarna.

– Det är väldigt bra konkurrens på de flesta positionerna. På min är det ännu mer. Jag ser det som väldigt positivt, säger Sofia Johansson som menar att det hjälper var och en att utvecklas individuellt. Samtidigt är det en taktisk fördel med anfallare som är bra på olika saker.

I morgon väntar en ny tuff utmaning för Växjö DFF. Limhamn/Bunkeflo är också ett lag som tippas i toppen. Lagen möttes i Tipshallen under försäsongen. Då vann Växjö DFF med 6–2 efter att ha vänt 0–2-underläge. Sofia Johansson gjorde tre av målen.

– Det kommer att bli en tuff match. Vi får inte ta oss vatten över huvudet. Det är en ny match och de är ännu mer taggade nu. Det gäller att gå in med rätt inställning och att tro på det vi gör, säger Bössan.