Annons

Protest efter Växjöpolitikerns tröja

Publicerad 15 december 2016
Foto: Privat: Robert Armblad
Foto: Privat: Robert Armblad

Under Växjö kommuns utbildningsnämndsmöte under onsdagen bar Robert Armblad (V) en tröja med trycket "SD = rasister" på, något som inte uppskattades av Kristdemokraternas representant Olle Sandahl. Han bad därför om att, i protest, sätta sig i en del av rummet där han slapp se Armblads tröja.

– Jag är inte förvånad, jag ser detta som en del av borgarnas normaliseringsprocess av Sveriges största rasistiska organisation, SD. Historien har visat oss att borgare ofta har öppnat när rasisterna knackar på till maktens korridorer, säger Robert Armblad (V).

Annons

Olle Sandahl menar att en av utbildningsnämnden uppgifter är hantera trakasserier i skolorna och att det inte får ske under nämndens möten.

– Det var inget ställningstagande för ett annat parti utan ett ställningstagande för att alla som blivit demokratiskt valda ska respekteras, säger Olle Sandahl (KD).

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">KDs representant i Utbildningsnämnden begärde tillåtelse från ordförande att få sätta sig brevid SD som en protest mot min tröja <a href="https://twitter.com/hashtag/vxopol?src=hash">#vxopol</a> <a href="https://t.co/enERGF6D8Y">pic.twitter.com/enERGF6D8Y</a></p>&mdash; Robert Armblad (@RArmblad) <a href="https://twitter.com/RArmblad/status/809069020053991424">December 14, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons