Annons

Pub tvingas stänga

Publicerad 28 februari 2017
Foto: BO STRÖBERG, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: BO STRÖBERG, SMÅLANDSPOSTEN

Restaurang Bakluckan i Gemla stänger, rapporterar Smålandsposten. I ett par år har det arrangerats pub-kvällar men eftersom de inte klarar av alkohollagens krav för serveringstillstånd läggs nu verksamheten ner. Ett av villkoren för alkoholtillståndet är att restaurangen måste erbjuda och tillaga flera typer av för-, huvud- och efterrätter.

- Vi skulle behöva anställa en kock med utbildning som klarar av det, och då blir det inte lönsamt. Det är en fantastisk uppslutning vid dessa kvällar, så det finns verkligen ett behov. För byn är det jättetråkigt att det inte finns en mötesplats, säger Ulla Lundegård, en av Bakluckans ägare, till Smålandsposten.

Annons

De hoppas nu att någon är villig att ta över verksamheten. Ola Aronsson, ordförande i Gemlas samhällsråd, är mycket besviken och riktar hård kritik mot politikerna.

– De pratar om att ha en levande landsbygd, men så sätter de spikar i kistan för dem som driver verksamhet utanför städerna. Det är inte samma sak att ha en stor restaurang som är öppen varje dag på Storgatan i Växjö som att ha en dag öppet då och då ute i Gemla. Lagen borde kunna tillämpas efter var man har sin restaurang, säger han till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons