Annons

Räddade ungdomar från brinnande båt - kan prisas

Publicerad 3 februari 2017
Bild efter räddningsinsatsen den 9 juli. Foto: Carl Carlert
Bild efter räddningsinsatsen den 9 juli. Foto: Carl Carlert

Sjöräddningssällskapet ska utse Årets Sjöräddare utifrån de över 1 100 sjöräddningsuppdrag som de genomförde under 2016. Fem räddningsinsatser som sticker ut har nu nominerats till utmärkelsen. En av de som stack ut under fjolåret var en räddningsinsats i Helgasjön.

Det var under morgonen den 9 juli som två ungdomar upptäcktes försvunna från Ekna Camping utanför Rottne efter att senast ha setts under natten. Sjöräddningssällskapet i Kronoberg kopplades in eftersom även en eka saknades. Sjöräddningen var snabbt på plats och fann inom en kvart de två ungdomarna i ekan ute på sjön. Ekan ska, av någon okänd anledning, ha börjat brinna och det var rökutveckling ombord.

Annons

Ungdomarna kunde räddas av sjöräddningen och föras i land. Nu är de frivilliga sjöräddarna Mattias Aronsson, Nils Inngul, Peter Eldon, Jonas Lundgren, Jonas Karlsson och Anton Inngul från RS Kronoberg alltså nominerade till Årets Sjöräddare. Vinnarna koras på båtmässan Allt för sjön i Stockholm den 3 mars.

LÄS MER OM HÄNDELSEN

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons