Annons

Rånare i Växjö får fängelse

En 19-årig man har dömts till fängelse i ett år för rån mot en butik i Växjö tidigare i år.
Publicerad 5 oktober 2017
Polisbil utanför apoteket efter rånet.
Polisbil utanför apoteket efter rånet.Foto: CARL CARLERT

Den 18 augusti i år nekades en 19-årig man det narkotikaklassade läkemedlet Iktorivil på apoteket på Teleborg. Han saknade recept men fortsatte att hävda att han skulle ha medicin. Efter att han gång på gång nekades medicinen drog mannen en luva över huvudet, lutade sig fram och frågade om han skulle få medicinen om han hade en pistol, skriver Smålandsposten.

Efter en kort stund sa mannen till apotekaren att han skulle hugga honom med en kniv om han inte fick läkemedlet, vilket fick den anställde att gå med på kravet. 19-åringen lämnade sedan till fots men kunde gripas av polisen i en bostad i närheten.

Nu rapporterar Smålandsposten att mannen döms för stöld, rån, förgripelse mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. Han döms till ett års fängelse och avtjänar sedan tidigare ett fängelsestraff på över ett år för olaga frihetsberövande, rån och narkotikabrott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons