Annons

Räppe räds inte Öster

Publicerad 1 juli 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Storebror mot lillebror. Men ändå serieledare mot serieledare. Ikväll ställs Östers IF mot Räppe GOIF i Hyundai Cups fjärde runda. Då passar Vxonews på att prata med lillebror om deras chanser och inställning inför match.

– Spelarna är inspirerade! Men för min del är jag mest orolig för skador inför vår seriefinal på Söndag, säger Räppes tränare Alexander Gitselov.

Annons

Räppe toppar sin tabell i division 3, men är såklart rejäla underdogs mot Öster ikväll. Däremot kommer de trots rädslan för skador att ställa upp med bästa möjliga lag.

– Våra spelare måste få signaler att det inte bara är ploj, utan allvar och match. Östers spelare vill säkert visa upp sig så vi måste också prestera. Men belastningen får inte bli för stor, så jag kommer att göra byten redan i halvtid. Det vet spelarna redan om, säger Gitselov.

Rent taktiskt ska Räppe försöka efterlikna sitt spel i division 3, men de är väl medvetna om att defensiven måste klaffa fullt ut. Även om det kanske finns risk för tennissiffror menar Gitselov att de inte räds motståndet, och att en eventuell utklassning inte skulle störa Räppes spel i division 3.

– Nej, absolut inte. Våra spelare vill själva upp till en högre nivå, och då måste de veta vad det handlar om, säger han.

Fotnot: Derbyt mellan Öster och Räppe spelas på Myresjöhus Arena ikväll 18:30.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons