Annons

Rasmus fångade enorm torsk: "Helt galet"

Bottennappet visade sig vara en jättefisk. För 23-årige Rasmus Roos kommer den första trippen till Nordnorge bli en resa han sent kommer att glömma.
Publicerad 13 juni 2017
Foto: Ralph Bengtsson
Foto: Ralph Bengtsson

Rasmus Roos från Moheda befinner sig på fiskeresa med några kompisar på ön Sørøya i norra Norge. Under söndagens fisketur på 60 meters djup tog det helt plötsligt stopp i 23-åringens spö. Han började veva in och efter en kvarts kamp fick han upp vad som visade sig vara en gigantisk torsk.

– Jag trodde först att det var bottennapp. Men det var en helt otrolig torsk på 160 centimeter och 35 kilo. Det är helt galet, jag är fortfarande mållös, säger Rasmus Roos och fortsätter:

Annons

– De som bor här på ön har aldrig sett något liknande så här under sommaren, det är jättekul. Jag förstår det knappt.

Den stora fångsten har blivit en stor nyhet i flera norska medier. De har lagt torsken i frysen och ska senare tillaga den till middag. Vad det blir för gott återstår att se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons