Annons

Rasmussen tillbaka för att vinna SM-guld

Efter tre år i Nordamerika är Dennis Rasmussen tillbaka i Växjö Lakers och Vida Arena. Nu siktar han på SM-guld och en plats i VM-laget i vår.
Växjö • Publicerad 19 februari 2018
Foto: Daniel Rydström

I tre år spelade Dennis Rasmussen i Växjö Lakers innan han begav sig till Nordamerika och NHL-spel i Chicago Blackhawks och nu senast Anaheim Ducks. Den 27-årige centern har skrivit på ett kontrakt med Växjö Lakers för resten av säsongen och gjorde under måndagen sin första isträning med laget.

– Bara att vara inne i Vida Arena känns speciellt. Jag var här och lämnade grejerna i lördags och det kändes direkt. Jag hade tre jättebra år här som kanske var de allra viktigaste för min karriär. Jag känner jättemycket för laget och för staden. Det finns ingenstans jag vill vinna mer än här. Jag var glad när laget vann, men det är klart att det var tråkigt att inta vara med själv. Det är något som driver mig jättemycket, att få vinna och få göra det här.

Annons

Det är ett ganska ovanligt val att återvända mitt i en säsong?

– Jag ser det som att det är det bästa för min karriär. Det bästa för min karriär är att spela mycket och jag tror att det är större chans att komma med i VM också om man spelar här. Men först och främst är målet att vinna SM–guld. Jag har inte gjort det och det är det jag vill göra. Jag vet hur speciellt det skulle vara att göra det här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons