Annons

Rasmussen vill stanna i Chicago

Publicerad 28 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Förra Växjö Lakers-centern Dennis Rasmussen har fått NHL-debutera på allvar den gångna säsongen. Han inledde i AHL, spelade 44 NHL-matcher och avslutade i AHL. Nu är säsongen över, både för Chicago Blackhawks och AHL-laget Rockford Icehogs.

– Säsongen började med en NHL-camp som gick bra, men jag blev som en av de sista nedskickad till vårt farmarlag Rockford. Där fick jag mer speltid än förra säsongen och då kom också poängen. Sen kallade Chicago upp mig och jag fick spendera en längre tid i NHL, tills slutspelet började då jag blev nedskickad igen. Så hittills har det gått ganska bra, säger Dennis Rasmussen i en längre intervju med VLT.

Annons

Kontraktet med Chicago Blackhawks går ut efter säsongen, men det är inget snack om var Rasmussen vill spela i höst.

– Kontraktet med Chicago går ut, men jag blir deras ”restricted free agent”, det vill säga de har fortfarande rättigheterna kvar. Självklart vore drömscenariot att skriva på ett nytt kontrakt med Chicago. Det är här jag vill vara, säger Rasmussen till VLT.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons