Annons

Ord stod mot ord i rättegången mot Evertsson

Publicerad 2 februari 2016
Foto: Dennis Wernersson, Smålandsposten
Foto: Dennis Wernersson, Smålandsposten

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson har under tisdagen varit uppe i rätten, åtalad för misshandel på två punkter. Sportchefen själv, de två målsägandena och flera vittnen har vittnat i rättegången under dagen.

Det var den 26 april förra året, i samband med Växjö Lakers guldfest, som sportchefen Henrik Evertsson hamnade i en diskussion med några unga män. Diskussionen ska ha handlat om en händelse som inträffade dagen innan, där de unga männen påstås ha tagit grepp om en spelare i Lakers hals. Diskussionen övergick några timmar senare till ett slagsmål ute på Storgatan. I rätten ska sportchefen ha hävdat att han och hans kvinnliga sällskap var på väg hem när han upptäckte att de var förföljda av de unga männen.

Annons

De menar att sportchefen attackerade gruppen medan Evertsson försvarar sig med att han agerade i självförsvar. Enligt medier på plats ska Evertsson ha förklarat i rätten att han var totalt panikslagen under själva slagsmålet och att allt gick fort. Han menar att det var han som blev attackerad och att han tvingades freda sig själv. Enligt åklagarens slutanförande kan Evertsson inte åberopa nödvärn eftersom han skulle kunna ha agerat på annat sätt och lämnat platsen. Åklagaren yrkar på villkorlig dom med samhällstjänst.

Henrik Evertssons försvarsadvokat menar att åklagaren inte kunnat fastställa händelseförloppet och eftersom de två målsägandena inte minns så mycket av händelse kan man inte förlita sig på deras uppgifter. Advokaten menar också att det inte är någon tillfällighet att gruppen sökte upp Evertsson med sällskap.

Delar av händelsen finns fångad på film har visats i flera medier inför rättegången och används som bevis från åklagarsidan. Filmen är en Snapchatvideo på 10 sekunder och vittnet som filmat sekvensen sa i rätten att han filmade eftersom det var Lakers sportchef och därför en offentlig person.

Dom i målet meddelas den 16 februari.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons