Annons

Man döms till rättspsykiatrisk vård

Publicerad 12 juli 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

En 21-årig man har dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning efter att ha hotat en tjänsteman, dödshotat sin syster på polisstationen och burit kniv och sax i centrala Växjö.

Det var den 8 maj som mannen gick till polisstationen i Växjö för att anmäla sin syster, som han ansåg låg runt med flera killar. När polisen berättade för honom att det inte var ett brott sa mannen att de inte kunde skylla på honom om han tog hand om det själv och tog huvudet av sin syster. När han sedan greps av polis upptäcktes det att han bar på en kniv och en sax.

Annons

I april ska mannen dessutom ha hotat en handläggare på Arbetsförmedlingen att han skulle döda honom om han inte fick pengar. Enligt domen visar en undersökning att mannen begick brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Han döms därför till rättspsykiatrisk vård och ska betala 5000 kronor till sin syster.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons